Team

Sofie Albert Orys Advocaten

Sofie Albert
advocaat en partner bij ORYS

Expertises

  • Omgevingsrecht
  • Stedenbouwrecht en ruimtelijke ordening
  • Milieurecht
  • Overheidsopdrachten
  • Overheidsaansprakelijkheid
  • Onteigening
  • Algemeen bouwrecht en aannemingsrecht

Studie

Sofie Albert studeerde in juli 2009 af als master in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarna volgde zij een aanvullende master na master internationale betrekkingen en diplomatie aan de Universiteit Antwerpen. In dat jaar studeerde zij in het kader van het Erasmusprogramma aan de University of Copenhagen (Denemarken, academiejaar 2009-2010).

Ervaring

Meer dan twee jaar lang werkte ze als juriste op het Agentschap voor Buitenlandse Handel waar zij Belgische bedrijven advies verleende omtrent alle aspecten van de internationale handel en bijdragen schreef voor de prinselijke zendingen.

Begin maart 2013 is Sofie Albert gestart als medewerkster bij ORYS en sinds april 2019 doorgegroeid tot partner binnen het kantoor. Zij maakt deel uit van de cel Omgevingsrecht en staat zo in voor de dossiers inzake stedenbouw, milieu, ruimtelijke ordening en onteigening en dit zowel voor de Vlaamse als Brusselse regelgeving. Aansluitend legt zij zich eveneens toe op dossiers inzake overheidsopdrachten, alsook meer algemeen bouw- en aannemingsrecht, alsook in overheidsaansprakelijkheid.

Docent bij beroepsopleiding vastgoedmakelaar

Daarnaast is zij bijna 10 jaar lang docent ruimtelijke Ordening, stedenbouw en milieurecht in de beroepsopleiding voor vastgoedmakelaars aan Syntra Midden-Vlaanderen, campus Asse geweest. Zij verzorgt op heden nog opleidingen voor SPRYG Real Estate Academy en Knops Publishing.

Talen

Nederlands, Frans en Engels

Maakt u graag kennis met advocaat Sofie Albert?

Zij helpt u met plezier verder!

Bel +32 (0)2 410 10 66 of