Sofie ALBERT

Sofie Albert studeerde in juli 2009 af als master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarna volgde zij een aanvullende master na master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen. In dat jaar studeerde zij in het kader van het Erasmusprogramma aan de University of Copenhagen (Denemarken, academiejaar 2009-2010).

Meer dan twee jaar lang werkte ze als juriste op het Agentschap voor Buitenlandse Handel waar zij Belgische bedrijven advies verleende omtrent alle aspecten van de internationale handel en bijdragen schreef voor de prinselijke zendingen.

Begin maart 2013 is Sofie Albert gestart als medewerkster bij ORYS Advocaten, en sinds april 2019 uitgegroeid tot partner binnen het kantoor. Zij maakt deel uit van onze Cel Ruimtelijke Ordening en staat zo in voor de dossiers inzake stedenbouw, ruimtelijke ordening, onteigening en milieu en dit zowel voor de Vlaamse als Brusselse regelgeving. Aansluitend legt zij zich eveneens toe op dossiers inzake overheidsopdrachten, alsook meer algemeen bouw- en aannemingsrecht, alsook in overheidsaansprakelijkheid.

Daarnaast is zij docent “Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Milieurecht” in de beroepsopleiding voor vastgoedmakelaars aan Syntra Midden-Vlaanderen, campus Asse.