Christophe VAN HECKE

Na de beëindiging van zijn studies Master in de Rechten aan de Universiteit Gent (cum laude) in 2001, trad Christophe toe tot de Brusselse balie en ontwikkelde hij een brede praktijk in commerciële zaken, dit zowel binnen als buiten de rechtbanken.

Christophe heeft hierbij een ruime ervaring opgedaan in allerhande ondernemingszaken (zowel nationaal als internationaal), huur- en zakenrecht (commercieel, industrieel en agrarisch), bouw- en vastgoedrecht alsook aansprakelijkheidskwesties (contractuele aansprakelijkheid, professionele en medische aansprakelijkheid, productaansprakelijkheid en garanties). Christophe behandelde verscheidene dossiers inzake distributie (auto- en motorindustrie, grote landbouwvoertuigen en -machines, voedingsindustrie), handelspraktijken, verzekeringen, leasing, franchising, factoring, bank- en financiewezen, vending en transport. Hij staat cliënten ook bij in faillissementszaken en verdedigt de commerciële belangen van ondernemingen in strafzaken.

Dagelijks begeleidt en adviseert Christophe ondernemingen en particulieren bij het opstellen van juridische documenten, bij het verlenen van juridische bijstand en het uitdenken van juridische strategieën.

Christophe staat bekend om zijn no-nonsense en pragmatische aanpak, waarbij hij punctueel en op maat advies, bijstand en oplossingen biedt.

Voordat Christophe op 1 maart 2022 Orys vervoegde, was hij vennoot bij Dugardyn & partners (2009-2022) en medewerker bij van Cutsem, Wittamer, Marnef & partners (2001-2009).

Zijn praktijk binnen Orys richt zich op commerciële geschillen, huur, bouw, commerciële contracten en aansprakelijkheidsrecht.

Christophe spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels.